• Basisinfo

 • Beskrivelse
  Vildbjerg gospelkor består i foråret 2017 af 38 entusiastiske sangere under ledelse af Lydiah Wairimu Njoroge og med Henrik Tjagvad ved klaveret.

  Bent Haunstrup er korets lydmand og fotograf.

  Koret startede oprindeligt i 1999, som et rytmisk kor under ledelse af organist Margit Toftdal.  Lydiah:

  Siden 2001 har kenyansk fødte Lydiah Wairimu Njoroge, som er uddannet på musikkonservatoriet i Nairobi, været vores gospelkorleder.

  Lydiah blev født i Kenya i 1974, og som seksårig kom hun ind i skolens sangkor i Nairobi, hvor hun blev udvalgt - år efter år - til at synge i et kæmpekor for landets præsident.

  Lydiah har også sunget i kirkekor og andre kor med klassiske værker på repertoiret. Det blev gospel, som gik hende til hjertet, og som hun siden har koncentreret sig om.

  Hun læste på musikkonservatoriet i Nairobi, da der kom en invitation fra den danske Demokratifond i 1997. Siden har hun boet i Danmark og ledet forskellige kor i Jylland, deriblandt Vildbjerg, Klitmøller, Lemvig, Haderup/Karup, Horne og Kvaglund.

  Koret:

  Vildbjerg Gospelkor giver sammen med Lydiah Wairimu koncerter rundt om i landet. Det er ofte kirkekoncerter og gospelgudstjenester, men også i forbindelse med kulturelle arrangementer, private sammenkomster, indvielser m.m.

  I december 2011 arrangerede Vildbjerg Gospelkor en "Jule-workshop" for børn-og unge, der blev afsluttet med en superflot koncert. Stor tak til Lydiah, Rasmus, deltagere og sponsorer, der gjorde det muligt for os at arrangere dagen.

  Korets repertoire består primært af gospelsange, spirituals og rytmiske sange